Woon zonder zorgen in een huis met Nationale Woongarantie

Koop je een huis met Nationale Woongarantie? Dan zit je goed. Je hebt dan zonder extra kosten meer zekerheid dat je ook bij tegenspoed in je huis kunt blijven wonen. Die zekerheid is wel zo fijn.

Als je een huis koopt, komt er veel op je af. Is dit het juiste huis? Is dit het goede moment? De vraag of je de woonlasten wel kunt (blijven) betalen is een goede vraag. Op die vraag heeft de Nationale Woongarantie het antwoord.

Deze zekerheid biedt de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie biedt je meer zekerheid dat je bij onvrijwillige werkloosheid de hypotheeklasten kan blijven betalen. Gaat je inkomen door onvrijwillige werkloosheid in de eerste vier jaar na de aankoop meer dan 15% achteruit, dan ontvang je  een uitkering ter hoogte van 50% van je hypotheeklasten. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat jouw huis een fijne plek is en blijft.

De voordelen van de Nationale Woongarantie voor jou:

Zorgeloos wonen

Met de Nationale Woongarantie is en blijft jouw huis een fijne plek. Je hoeft niet bang te zijn dat je bij tegenspoed je woonlasten niet meer kunt betalen. Dat voelt wel zo goed.

Een vierjarige woonlasten garantie bij onvrijwillige werkloosheid

Raak je in de eerste vier jaar na de aankoop van je huis werkloos? Dan treedt de Nationale Woongarantie in werking. Je ontvangt dan een uitkering ter hoogte van 50% van je bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van € 4000,- per maand.

Blijven wonen in je woning, ook bij tegenspoed

Dankzij de Nationale Woongarantie heb je meer zekerheid dat je bij onvrijwillige werkloosheid je woonlasten kunt blijven betalen. Mocht je onvrijwillig werkloos raken, dan treedt de Nationale Woongarantie in werking.

Een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) bij tegenspoed

De netto uitkering die je bij onvrijwillige werkloosheid maandelijks van de Nationale Woongarantie ontvangt is 50% van jouw bruto hypotheeklasten, oftewel jouw rentedeel én de aflossing.

Betaal jij maandelijks €1200,- aan hypotheek, dan ontvang je van de Nationale Woongarantie maandelijks €600,-.Met deze zekerheid hoef je je minder zorgen te maken of je wel in jouw huis kunt blijven wonen.En je hebt voldoende tijd om een nieuwe baan te vinden.

De Nationale Woongarantie is kosteloos

Koop je een huis met de Nationale Woongarantie? Dan zijn de Nationale Woongarantie en alle bijbehorende uitkeringen voor jou geheel kosteloos. De verkoper van jouw huis heeft voor de verkoop van het huis de Nationale Woongarantie al afgesloten. Je kunt kosteloos van deze garantie profiteren.

Stuur mij meer informatie toe

Vul het formulier hieronder in om snel en vrijblijvend ons informatiepakket met meer informatie te ontvangen. 

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Nationale Woongarantie in praktijk

De Nationale Woongarantie wordt afgesloten door de verkoper van het huis. Het is als het ware een toevoeging aan het huis. Als koper van het huis kun je van de Nationale Woongarantie vervolgens kosteloos profiteren. Dat doe je door na de aankoop van het huis jouw garantiecertificaat te claimen.

Veelgestelde vragen over de Nationale Woongarantie

Wie kan er profiteren van de NWG?

Wie een huis koopt met de Nationale Woongarantie kan kosteloos profiteren van de zekerheid die de Nationale Woongarantie biedt. Alleen zelfstandig ondernemers en pensioengerechtigden kunnen geen aanspraak maken op de Nationale Woongarantie.

Wat vergoedt de NWG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand. Je ontvangt deze maandelijkse uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt.

Wat wordt verstaan onder bruto hypotheeklasten

Als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt, vergoedt de Nationale Woongarantie 50% van jouw bruto hypotheeklasten (rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand. Onder de bruto hypotheekakten vallen zowel de rente- kosten als de aflossing van de hypotheek.

Hoe lang heb ik dekking voor onvrijwillige werkloosheid met de NWG

Je hebt met de Nationale Woongarantie vier jaar lang recht op een uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt. Je ontvangt dan maximaal 24 maanden een uitkering ter hoogte 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand.

Ik heb een huis gekocht met NWG, en nu?

Heb je een huis gekocht met de Nationale Woongarantie? Gefeliciteerd! Claim dan met dit formulier snel de Nationale Woongarantie.

Wat is het verschil tussen NWG en NHG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van de woonlasten als de eigenaar van een huis werkloos raakt. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) doet dat niet, maar betaalt de restschuld als de eigenaar het huis noodgedwongen moet verkopen. De NWG voorkomt dat noodlot en is daarom een verstandige en welkome aanvulling op de NHG.

Wat betaal ik voor de NWG?

Als je een huis koopt met de Nationale Woongarantie kun je kosteloos van de Nationale Woongarantie profiteren. De Nationale Woongarantie is dan voor jou afgesloten door de verkoper van het huis.

Wanneer ontvang ik een uitkering van de NWG?

Je ontvangt de maandelijkse uitkering van de Nationale Woongarantie als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt. De Nationale Woongarantie vergoedt dan 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand.

Moet ik belasting betalen over de uitkering?

Nee, de uitkering van de Nationale Woongarantie is een netto uitkering en daarom onbelast .

Hoe verkrijg ik de NWG?

Je hebt recht op de Nationale Woongarantie als je een huis koopt met de Nationale Woongarantie en binnen twee weken na de aankoop en levering van het huis de NWG polis claimt.

Wat wordt verstaan onder onvrijwillige werkloosheid?

Je ontvangt met de Nationale Woongarantie een uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt. Met onvrijwillig werkloosheid bedoelen we werkloosheid waaraan je geen schuld hebt en werkloosheid die niet voorzien kon worden. Lees daarvoor ook de polisvoorwaarden.

Dit is de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.