Een huis kopen? Nooit zonder de Nationale Woongarantie.

Raak je onvrijwillig werkloos? Dan betalen wij twee jaar lang de helft van jouw hypotheeklasten. 

De voordelen van de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is kosteloos

Koop je een huis met de Nationale Woongarantie? Dan zijn de Nationale Woongarantie en alle bijbehorende uitkeringen voor jou geheel kosteloos. De verkoper van jouw huis heeft voor de verkoop van het huis de Nationale Woongarantie al afgesloten. Je kunt kosteloos van deze garantie profiteren.

Een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten

De netto uitkering die je bij onvrijwillige werkloosheid maandelijks van de Nationale Woongarantie ontvangt is 50% van jouw bruto hypotheeklasten, oftewel jouw rentedeel én de aflossing.

Jouw huis blijft jouw droomhuis

Met deze zekerheid van de Nationale Woongarantie kun je gewoon in jouw droomhuis blijven wonen. Je hebt twee jaar de tijd om een nieuwe baan te vinden. Anders dan bij NHG, hoef je met de Nationale Woongarantie jouw huis niet te verkopen.

Rekenvoorbeeld

Betaal jij maandelijks €1200 aan hypotheek, dan ontvang je als je werkloos twee jaar lang elke maand €600 van de Nationale Woongarantie maandelijks

Met deze zekerheid hoef je je minder zorgen te maken of je wel in jouw huis kunt blijven wonen.En je hebt voldoende tijd om een nieuwe baan te vinden.

Stuur mij meer informatie toe

Vul het formulier hieronder in om snel en vrijblijvend ons informatiepakket met meer informatie te ontvangen. 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo werkt de Nationale Woongarantie

  • De verkoper van jouw huis voegt de Nationale Woongarantie aan het huis toe.

  • Je koop het huis met de Nationale Woongarantie. Gefeliciteerd.

  • Je claimt jouw certificaat op deze website.

  • Je woont nu zorgeloos in je nieuwe huis. Genieten maar.

Veelgestelde vragen over de Nationale Woongarantie

Wie kan er profiteren van de NWG?

Wie een huis koopt met de Nationale Woongarantie kan kosteloos profiteren van de zekerheid die de Nationale Woongarantie biedt. Alleen zelfstandig ondernemers en pensioengerechtigden kunnen geen aanspraak maken op de Nationale Woongarantie.

Wat vergoedt de NWG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand. Je ontvangt deze maandelijkse uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt.

Wat wordt verstaan onder bruto hypotheeklasten

Als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt, vergoedt de Nationale Woongarantie 50% van jouw bruto hypotheeklasten (rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand. Onder de bruto hypotheekakten vallen zowel de rente- kosten als de aflossing van de hypotheek.

Hoe lang heb ik dekking voor onvrijwillige werkloosheid met de NWG

Je hebt met de Nationale Woongarantie vier jaar lang recht op een uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt. Je ontvangt dan maximaal 24 maanden een uitkering ter hoogte 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand.

Ik heb een huis gekocht met NWG, en nu?

Heb je een huis gekocht met de Nationale Woongarantie? Gefeliciteerd! Claim dan met dit formulier snel de Nationale Woongarantie.

Wat is het verschil tussen NWG en NHG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van de woonlasten als de eigenaar van een huis werkloos raakt. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) doet dat niet, maar betaalt de restschuld als de eigenaar het huis noodgedwongen moet verkopen. De NWG voorkomt dat noodlot en is daarom een verstandige en welkome aanvulling op de NHG.

Wat betaal ik voor de NWG?

Als je een huis koopt met de Nationale Woongarantie kun je kosteloos van de Nationale Woongarantie profiteren. De Nationale Woongarantie is dan voor jou afgesloten door de verkoper van het huis.

Wanneer ontvang ik een uitkering van de NWG?

Je ontvangt de maandelijkse uitkering van de Nationale Woongarantie als je onvrijwillig werkloos raakt en het totale gezinsinkomen daardoor met minimaal 15% daalt. De Nationale Woongarantie vergoedt dan 50% van jouw bruto hypotheeklasten(rente en aflossing) met een maximum van €4000,- per maand.

Moet ik belasting betalen over de uitkering?

Nee, de uitkering van de Nationale Woongarantie is een netto uitkering en daarom onbelast .

Hoe verkrijg ik de NWG?

Je hebt recht op de Nationale Woongarantie als je een huis koopt met de Nationale Woongarantie en binnen twee weken na de aankoop en levering van het huis de NWG polis claimt.

Wat wordt verstaan onder onvrijwillige werkloosheid?

Je ontvangt met de Nationale Woongarantie een uitkering als je onvrijwillig werkloos raakt. Met onvrijwillig werkloosheid bedoelen we werkloosheid waaraan je geen schuld hebt en werkloosheid die niet voorzien kon worden. Lees daarvoor ook de polisvoorwaarden.

Dit is de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.