Nationale Woongarantie versnelt verkoop en geeft huizenkopers meer zekerheid

De Nationale Woongarantie geeft woningkopers meer zekerheid dat zij ook in economisch ongunstige tijden de woonlasten kunnen blijven betalen. Voor verkopers is de Nationale Woongarantie een manier om hun huis aantrekkelijker te maken en de verkoop te versnellen.

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.

De Nationale Woongarantie in praktijk

Wie een huis verkoopt, heeft de mogelijkheid de Nationale Woongarantie af te sluiten en deze aan het huis toe te voegen. Hiermee maakt de verkoper het huis aantrekkelijker voor de potentiële koper. De verkoper betaalt hiervoor eenmalig een premie van 0,85% van de verkoopprijs van het huis. Deze eenmalige premie betaalt de verkoper bij het notarieel transport van het huis. De verkoper heeft daarom geen voorfinanciering nodig. De koper kan na de aankoop van het huis de garantie claimen.

Voor de kopers geeft de Nationale Woongarantie meer zekerheid dat zij bij onvrijwillige werkloosheid de hypotheeklasten kunnen blijven betalen. Gaat het (gezamenlijke) inkomen van de koper in de eerste vier jaar na de aankoop van het huis meer dan 15% achteruit, dan betaalt de Nationale Woongarantie maximaal 24 maanden 50% van de bruto hypotheeklasten (rente en aflossing), met een maximum vergoeding van €4000,- per maand.

Zo geeft de Nationale Woongarantie de koper rust en zekerheid.

De voordelen van de Nationale Woongarantie voor de makelaar:

Een aantrekkelijker huis

Het toevoegen van de Nationale Woongarantie maakt een huis direct aantrekkelijker, want alleen met de Nationale Woongarantie is de koper verzekerd van een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten bij onvrijwillige werkloosheid.

Een snellere verkoop

De Nationale Woongarantie is voor kopers aantrekkelijk. Veel kopers zoeken specifiek naar een huis met de Nationale Woongarantie. Een huis met Nationale Woongarantie zal daarom sneller verkocht worden en tegen een betere opbrengst.

Meer rust en zekerheid voor de koper

Met de Nationale Woongarantie heeft de koper meer rust en zekerheid, want alleen met de Nationale Woongarantie is hij of zij verzekerd van een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten bij onvrijwillige werkloosheid.

Onderscheid je van andere makelaars

De Nationale Woongarantie wordt een begrip in Nederland, maar dat is het nog niet. Door je verkopers te wijzen op de Nationale Woongarantie kun je je als makelaar onderscheiden en profiteren van de voordelen die de Nationale Woongarantie de kopers en verkopers biedt.

Stuur mij meer informatie toe

Vul het formulier hieronder in om snel en vrijblijvend ons informatiepakket met meer informatie te ontvangen. 

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen voor de koper

  • Zorgeloos wonen dankzij de kosteloze Nationale Woongarantie

  • Een vierjarige dekking voor een deel van de woonlasten bij onvrijwillige werkloosheid

  • Een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten (rente en aflossing) bij onvrijwillige werkloosheid

  • Blijven wonen in de woning, ook bij tegenspoed

De voordelen voor de verkoper

  • Een aantrekkelijker huis voor potentiële kopers

  • Het huis onderscheidt zich van vergelijkbare huizen op de woningmarkt

  • Een snellere verkoop

  • De eenmalige premie hoeft de verkoper pas te betalen als hij de koopsom van het huis ontvangt.

  • De verkoper gunt de koper meer zekerheid

Veelgestelde vragen over de Nationale Woongarantie

Wat is voor makelaars het voordeel van NWG?

Door de Nationale Woongarantie wordt meer interesse in het huis bij de koper gewekt. De kans is daarmee groot dat een huis sneller en tegen een betere opbrengst verkocht wordt. 

Wat is het verschil tussen NWG en NHG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van de woonlasten als de eigenaar van een huis werkloos raakt. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) doet dat niet, maar betaalt de restschuld als de eigenaar het huis noodgedwongen moet verkopen. De NWG voorkomt dat noodlot en is daarom een verstandige en welkome aanvulling op de NHG.

Wat is de rol van de makelaar?

De makelaar wijst de verkoper op de mogelijkheden van de Nationale Woongarantie waarna een verkoper zich bij de Nationale Woongarantie kan melden voor de aanvraag van een certificaat.

Dit is de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.