Nationale Woongarantie van start in Helmond en omgeving

1 december 2023

Huizenkopers en -verkopers in Helmond en omgeving kunnen vanaf nu profiteren van de Nationale Woongarantie. De Nationale Woongarantie maakt de woningmarkt socialer en veiliger, om te beginnen in Helmond en omgeving. 

De lancering van de Nationale Woongarantie in Helmond en omgeving is de nationale primeur. We hopen zo snel mogelijk de Nationale Woongarantie beschikbaar te maken in de rest van Nederland. 

Thuisbasis van de initiatiefnemer

Onze keuze voor Helmond is niet toevallig. Initiatiefnemer van de Nationale Woongarantie, Sylvain Liebau, en voormalig assurantiemakelaar in de regio, koos bewust voor Helmond als locatie voor de primeur. “Ik ben enthousiast om de Nationale Woongarantie in mijn geliefde woonplaats te lanceren en vanuit hier heel Nederland te ontzorgen,” zegt Liebau.

Samenwerking met Broeckx Makelaars

Voor de lancering van de Nationale Woongarantie werken we samen met Broeckx Makelaars. Huiseigenaren die via Broeckx Makelaars hun huis verkopen, kunnen tot 31 december hun huis van de Nationale Woongarantie voorzien, ongeacht hoelang het al te koop staat. Voor huiseigenaren die hun huis via een andere makelaar verkopen, geldt dat zij de Nationale Woongarantie uiterlijk drie weken na aanmelding op Funda dienen af te sluiten op nationale-woongarantie.nl. 

Precies op tijd

De introductie van de Nationale Woongarantie komt op een geschikt moment. Nu steeds meer bedrijven overgaan tot gedwongen ontslagen, biedt de Nationale Woongarantie de zekerheid dat als huiseigenaren onverwacht hun baan verliezen, zij de hypotheeklasten kunnen blijven betalen en zij niet naast hun baan ook hun huis verliezen. 

Bekijk welke voordelen de Nationale Woongarantie voor kopers en verkopers biedt.

Fotograaf: Vincent Knoops.

Dit is de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.