Nationale Woongarantie geeft kopers meer zekerheid en vertrouwen

De Nationale Woongarantie geeft woningkopers meer zekerheid dat zij ook in economisch ongunstige tijden de woonlasten kunnen blijven betalen. 

Hypotheekadviseurs kunnen NWG aan cliënten aanraden als zij hun huidige huis sneller en tegen een betere opbrengst willen verkopen. 

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.

De Nationale Woongarantie in praktijk

Wie een huis koopt met de Nationale Woongarantie heeft zekerheid dat hij of zij bij onvrijwillige werkloosheid de hypotheeklasten kan blijven betalen. Gaat het (gezamenlijke) inkomen van de koper in de eerste vier jaar na de aankoop van het huis meer dan 15% achteruit, dan betaalt de Nationale Woongarantie maximaal 24 maanden 50% van de bruto hypotheeklasten (rente en aflossing), met een maximum vergoeding van €4000,- per maand.

Zo geeft de Nationale Woongarantie de koper rust en zekerheid.

De Nationale Woongarantie wordt door de verkoper van het huis afgesloten. De verkoper voegt de Nationale Woongarantie als het ware aan het huis toe. Hiermee maakt de verkoper het huis aantrekkelijker voor de potentiële koper. De verkoper betaalt hiervoor eenmalig een premie van 0,85% van de verkoopprijs van het huis. Deze eenmalige premie betaalt de verkoper bij het notarieel transport van het huis. De verkoper heeft daarom geen voorfinanciering nodig. De koper kan na de aankoop van het huis de garantie claimen.

De voordelen van de Nationale Woongarantie voor de adviseur

Een completer advies met NWG

De voordelen van de Nationale Woongarantie zijn overduidelijk en voor de koper van een huis bovendien kosteloos. Door de Nationale Woongarantie mee te nemen in jouw advies, wijs je hen op de mogelijkheden om zorgeloos te wonen in hun nieuwe huis. 

Onderscheid je van andere adviseurs

De Nationale Woongarantie wordt een begrip in Nederland, maar dat is het nog niet. Door jouw klanten te wijzen op de Nationale Woongarantie kun je je als adviseur onderscheiden en profiteren van de voordelen die de Nationale Woongarantie jouw klanten biedt.

Blijere klanten door NWG

Met de Nationale Woongarantie heeft jouw klant meer rust en en meer zekerheid. Dankzij jouw advies om te kijken naar een huis met Nationale Woongarantie, geef je jouw klanten een betere ervaring en zullen zij jouw advies beter beoordelen. 

Stuur mij meer informatie toe

Vul het formulier hieronder in om snel en vrijblijvend ons informatiepakket met meer informatie te ontvangen. 

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen voor de koper

  • Zorgeloos wonen dankzij de kosteloze Nationale Woongarantie

  • Een vierjarige dekking voor een deel van de woonlasten bij onvrijwillige werkloosheid

  • Een netto uitkering ter hoogte van 50% van de bruto hypotheeklasten (rente en aflossing) bij onvrijwillige werkloosheid

  • Blijven wonen in de woning, ook bij tegenspoed

De voordelen voor de verkoper

  • Een aantrekkelijker huis voor potentiële kopers

  • Het huis onderscheidt zich van vergelijkbare huizen op de woningmarkt

  • Een snellere verkoop

  • De eenmalige premie hoeft de verkoper pas te betalen als hij de koopsom van het huis ontvangt.

  • De verkoper gunt de koper meer zekerheid

Veelgestelde vragen over de Nationale Woongarantie

Wat is voor makelaars het voordeel van NWG?

Door de Nationale Woongarantie mee te nemen in jouw advies, wijs je jouw klanten op de mogelijkheden om zorgeloos te wonen in hun nieuwe huis. Dit zorgt voor een beter advies en een blijere klant. 

Wat is het verschil tussen NWG en NHG?

De Nationale Woongarantie vergoedt 50% van de woonlasten als de eigenaar van een huis werkloos raakt. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) doet dat niet, maar betaalt de restschuld als de eigenaar het huis noodgedwongen moet verkopen. De NWG voorkomt dat noodlot en is daarom een verstandige en welkome aanvulling op de NHG.

Wat is de rol van de adviseur?

De adviseur wijst zijn of haar klanten op de mogelijkheden van de Nationale Woongarantie. Als de klant vervolgens zou besluiten een huis met de Nationale Woongarantie te kopen, profiteert hij of zij kosteloos van de voordelen. 

Dit is de Nationale Woongarantie

De Nationale Woongarantie is een initiatief om de woningmarkt veiliger en socialer te maken. In een steeds sneller veranderende samenleving, kunnen voor- en tegenspoed elkaar in hoog tempo opvolgen. Met de Nationale Woongarantie hebben kopers meer zekerheid dat zij, ook bij tegenspoed, kunnen blijven wonen in hun droomhuis.